Technisch textiel op zijn best!

Gespecialiseerd in technisch textiel


Sinds haar oprichting in 1950 heeft Solana uit Schoten zich gespecialiseerd in technisch textiel. 
In ons eigen atelier confectioneren wij filterdoeken en machine bekledingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Hiervoor werken we samen met de beste weefselproducenten. Een constante kwaliteit wordt hierdoor verzekerd. 

Kwaliteit, vakkennis, klantgerichte confectie en een snelle service vormen de voornaamste troeven van ons bedrijf. 
Wij komen graag bij u langs om uw specifieke toepassing te bespreken.

Onze Missie

 
Gedreven door onze passie voor textiel en wetenschap, streven we ernaar om producten te ontwikkelen die voor optimalisatie en toegevoegde waarden zorgen voor onze eindgebruikers.

In onze zoektocht naar de perfecte producten voor elke specifieke klant en elk specifiek gebruik, respecteren we mens en natuur. 

Hiebij zijn we een betrouwbare en stabiele partner.

Onze visie


Kwaliteit is het credo van SOLANA, op alle fronten staat dit daarbij centraal. Dit houdt in dat we iedere klant de beste kwaliteit en ervaring willen bieden.
SOLANA wil voor de klant de eerste keus zijn, voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever.
Dit alles zodat we samen met onze klanten kunnen groeien.

Onze waarden


Professioneel
Dankzij meer dan zeven decennia ervaring, hebben we een professionele aanpak in het ontwerpen en produceren van filtratie en machinebekledingen ontwikkeld. We blijven onze processen verbeteren om innovatievere en betere producten te ontwerpen. 
Betrouwbaar
Als team streven we ernaar om een betrouwbare partner voor onze klanten te zijn. Of het om leveringstermijnen, afspraken of deadlines gaat: we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. 
Duurzaam
Het is onze ambitie om duurzame producten te maken. Elk garen en verpakking en elke productie- en transportmethode wordt overwogen om het meest duurzame product voor elke klant te ontwikkelen. 
Eerlijk
We zijn consequent en oprecht in de manier waarop we de waarden van ons bedrijf, onze ontwerpen en onze productieprocessen, onze klanten en ons team behandelen.